Akinek van kutyája, annak nem is kérdés, hogy szereti-e kedvence a jutalomfalatokat. De egyenesen imádni fogja azt, amit házilag sütünk neki. Ráadásul nem egy ördöngösség elkészíteni.
Lássuk!
Először az összetevők:
- 4 szelet bacon
- 3 teáskanál a kisült bacon zsiradékjából
- 1/2 pohár kukoricaliszt
- 1/2 teáskanálnyi sütőpor
- 1/4 pohár víz
- 2 pohár sima liszt
- 1 tojás
- később 1/2 pohár víz
Süssük ki a bacont, majd vágjuk kisebb darabokra. A zsiradékát ne öntsük ki, használjuk fel a tésztához (mennyei ízt ad)! Melegítsük előre a sütőt 200 fokra, készítsünk elő egy tepsit sütőpapírral. Egy tálban keverjük össze a bacont, a zsiradékát, a tojást, a ¼ pohár vizet és a kukoricalisztet. Majd adjuk hozzá a sima lisztet, a maradék 1/2 pohár vizet. Gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki, és formázzuk olyan alakúra, amilyenre csak akarjuk.
Tegyük a tepsibe a darabokat és 180-200 fokon süssük 20-25 percig!
Az elkészült falatok hetekig elállnak egy csavaros tetejű üvegben, bár kétlem, hogy kitartana addig!
Jutalomfalat receptet találhattok itt is!
Fotó: Kiss Csanád