CAM00591

1. Méret

Akkora játékot vegyünk kedvencünknek, amely nem túl nagy, de nem is túl kicsi. Ha kicsi a labda, félő, hogy lenyeli. Ha túl nagy, nem tudja bevenni a szájába, emiatt aztán nem is fog vele játszani. Tehát kényelmesen férjen bele a labda a kutya a szájába, anélkül, hogy le tudná nyelni.

2. Anyag

A teniszlabda rengeteg kutya kedvence, de kevesen tudják, hogy hosszú távon nem egészséges. A felületén könnyen megtapadnak a homokszemcsék, és amikor a kutyusunk a szájába veszi, a homok fokozatosan koptatja fogait. Ez komoly problémákat is okozhat. Emiatt célszerű hasonló méretű, de más anyagú labdát választanunk. Lakáson, házon belüli használatra maradhat a teniszlabda is.

3. Tisztíthatóság

Fontos szempont, kiváltképp lakásban tartott kutyáknál, akiknek a szabadtéri játékait az esti futi után hazavisszük a lakásba. Legjobb, ha olyan labdát választunk, amit csak egy gyors mozdulattal lemosunk a csap alatt, és már tiszta is. Fontos, hogy rendszeres időközönként viszont alaposan letisztítsuk a labdát, mert egyébként bebüdösödhet.

4. A kutyát ne hagyjuk egyedül a játékával!

Amikor nem vagyunk látótávolságon belül, semmiképp ne hagyjuk egyedül a kutyánkat a játékával, ez már több kutya vesztét okozta. Vannak olyan kutyák, akik egyszerűen „csak” darabokra szedik a játékukat, de találkozhatunk olyanokkal is, akik ezeket a darabkákat le is nyelik. A kutya emésztőrendszerében ezek a játékdarabok – a különböző nedvességek hatására – akár háromszoros méretűre is dagadhatnak, súlyos problémákat okozva. Ez nem egyik napról a másikra zajlik le, így a folyamat észrevehetetlen. Sokszor csak akkor szembesülünk vele, amikor már a tünetek nagyon súlyosak, és nem is jut eszünkbe, hogy a problémát a játék okozhatta (amiről azt gondoltuk, hogy begurult az ágy alá). Sajnos még azok a játékok is veszélyesek lehetnek, amelyeken fel van tüntetve, hogy speciális anyagból, kimondottan kutyáknak készültek. Ma már azonban a legtöbb szakboltban kapható játékon fel van tüntetve, hogy nem szabad a kutyával egyedül hagyni.

Címkék: ,

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrzőkód *

Töltés...