begging-dog

Asztalnál kunyerálás

2014. 12. 27.    --

Gondolom, ezzel a jelenséggel már mindenki találkozott, bár valószínű, hogy sokaknak nem tetszik. Főleg vendégségben kellemetlen, amikor a házigazda kutyája étkezés alatt végig a kezünket, lábunkat bökdösi, hogy kapjon egy kis falatot.

A kutyanevelés egyik legfontosabb szabálya a következetesség. Ha egyszer életbe léptetünk egy szabályt, azt sose szegjük meg, még akkor sem, ha kedvencünknek szülinapja van.

Tehát a következetesség szellemében soha ne adjunk a kutyánknak egy falatot sem az asztalnál, főleg nem kézből! Ebéd után nyugodtan megkaphatja a maradékot, természetesen kizárólag a saját táljából, miután már mindenki felállt az asztaltól és befejezte az étkezést.

Mi a teendő akkor, ha már egy elkényeztetett kunyeragéppel van dolgunk?
Pontosan ugyanez! Holnap reggeltől kezdhetjük is a szabály betartását.
Ez nem lesz könnyű, de fő a következetesség. Ha egyszer elkezdjük, akkor onnantól kezdve folyamatosan és mindig be kell tartanunk, sohasem eshet meg szívünk az óriási, cuki szempáron, aki kérlelően néz ránk.

Ha esetleg egy dominánsabb kutyával van dolgunk, könnyen előfordulhat, hogy ha nem kapja meg a szerinte neki járó adagot, akkor elkezd ugatni, vagy esetleg megpróbálja közvetlenül az asztalról levenni a falatot. Ezt mindenképpen meg kell akadályoznunk, és határozottan jelezni felé a nemtetszésünket. Ilyen kutyák esetében a legjobb megoldás az lehet, ha addig kizárjuk az ebédlőből.
Az is előfordulhat, hogy elkezd sírni, nyüszíteni, de ha hosszú távon következetesen tartjuk magunkat a szabályhoz, akkor ez is abbamarad majd.

Kedvencünk egy idő után rájön, hogy semmit nem ér el a nyüszítéssel, sírással, rendetlenkedéssel.

Fotó: http://www.care2.com

 

Címkék:

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrzőkód *

Töltés...