_KAP3765

Mit tegyek?

Tanítsd meg a kutyádnak, hogy ne egyen meg mindenfélét a földről, és elkerülheted az idegeskedést, rosszabb esetben az állatorvost. Noha az eszegetés többnyire ártalmatlan, a kutyád számára finom, vagy egyszerűen csak érdekes dolgok egy része, például a cigarettacsikk, veszélyes is lehet. Persze az is számít, hogy amikor a család a nappaliban tévézik és nasizik, jó tudni, hogy a kutya nem fogja megenni a finomságokat, amíg az ember egy percre kiszalad.

Íme, a leggyorsabb és leghatékonyabb módszer a leszoktatáshoz:

1. lépés

Pottyants egy ételdarabot a földre, de úgy, hogy gyorsan rá tudj lépni, amikor a kutya meg akarja szerezni. Ezután mondd, hogy: Hagyd! és lépj a falatkára. Amikor láthatóan lemond róla, és felnéz rád, dicsérd meg és adj neki jutalomfalatot. Ami a lábad alatt van, azt nem szabad odaadni neki, dobd ki!

2. lépés

Gyakoroljátok a Hagyd! vezényszót különböző helyeken, de úgy, hogy ne tudja megszerezni a falatot. Amikor úgy látod, érti már, mit akarsz tőle, és a vezényszó hallatán rád néz és nem az ételre a földön, próbáld meg, hogy már nem takarod el előle. Amikor megtanulta, hogy a vezényszó hallatán ne nyúljon a falatért, tovább léphettek.

3. lépés

Szórj szét ennivalót, amíg a kutya nincs a közelben. Tegyél rá pórázt, és sétálj vele a falatokhoz. Ha enni akar, használd a Hagyd! vezényszót.

4. lépés

Ismételjétek meg a feladatot póráz nélkül. Ha mindig használod a vezényszót, amikor étel van a földön, meg fogja tanulni, hogy ne vegyen tudomást arról, amit talál. Amikor pedig már megbízhatóan nem eszik a földről, lassan elhagyhatod a vezényszót is.

 

Fotó: Vedres Hajni

Címkék: , , ,

4 hozzászólás

 • Katona Andrásné szerint:

  Tisztelt Válaszadó ! Segítséget kérek ,az előzőekben leírtak sajnos minket is érint.Ötödik hónapos kutyusunk van és a földről szó szerint mindent megeszik.Sőt az udvaron lévő bokrokat lerágja és eszi, műanyagot,rongydarabor bármit amit talál.Életveszélyesnek tartjuk,hogy esetleg baja lesz. Nem szoba kutya,nincs bent a lakásban,egyedül van kint az udvaron.Amit leírt,azzal a módszerrel próbálkozzak vagy esetleg tud ajánlani más lehetőséget ? Várom válaszát:Üdvözlettel:Katonáné
  Ha lehetséges,akkora megadott e-mail címre legyen szíves válaszolni .Köszönöm

 • Györgyi szerint:

  Az én 7 hónapos Beagle kutyám is mindent megrág, megeszik.A leírt módszer semmit sem ér.Sokat van vele foglalkozna.Benti kutya, de kertes házban lakunk, tehát kimehet.Amikor kiengedem, egyből kitép egy csomó füvet földestől és megeszi.Van amikor sikerül elvenni, de sokszor nem.Amilyen módszerekről olvastam sajna semmit nem érnek, pedig türelmes vagyok, na de meddig!Ne îrja senki, hogy milyen a Beagle, mert 25 éve ez a fajta van.Rexike 13,5 évig élt, Roxyka 13, de nem volt ennyi gond velük.

 • Mender Nikolett szerint:

  Ma kezdtük el a kiképzést, mert 4 hónapos franciánk mindent megeszik az utcán. Úgy néz ki hatásos :) már csak a gördülékeny sétát kéne megtanulni, ugyanis percenként leül és nem mozdul. Ehhez is lenne esetleg egy cikk hogyan legyen bátrabb?

 • nagy szerint:

  az én kutyám 4 hónapos és most azt találta ki hogy felkap egy murvakövet és elszalad vele. nem tudom hogyan szoktassam le róla ,ő is tépi a gyepet és mindent megenne

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrzőkód *

Töltés...