tumblr_n8whf74Xe61r87rojo1_1280

 

Ha a BKK járművein utazunk, az alábbi szabályokat kell betartani:

A kutyánkat csak pórázon és szájkosárral szállíthatjuk a BKK eszközökön.

A kutyának is érvényesíteni kell egy vonaljegyet. Bérletet is válthatunk neki 5250-, Ft-ért.

Kistestű kutyákat szállító boxban is utaztathatunk. Ebben az esetben szájkosár és jegy sem szükséges.

Vakvezető, segítő és rendőrségi kutyák szállítása díjtalan.

 

Pár hasznos tanács, amely megkönnyíti a BKK járművein való közlekedést.

1. Sose vegyük le a pórázt!

Kedvencünk bármilyen jól kiképzett, semmilyen körülmények között ne vegyük le róla a pórázt, sem a tömegközlekedési eszközökön, sem az aluljáróban, sem a mozgólépcsőn. A szerelvények gyorsan és nagy hanggal közlekednek. A hirtelen zajok megijeszthetik ebünket,

2. Rövid pórázon fogjuk!

Célszerű, ha ebünk szorosan mellettünk jön a nagy emberforgatagban. A tömegben senkinek nem hiányzik, hogy a több méteres pórázon elcsatangoljon, utastársainknak is kellemetlenséget okozva. Sokan annyira sietnek, hogy észre sem veszik, hogy mi van a lábuk alatt. Ha viszont a kutya szorosan mellettünk jön, pontosan nyomon követhetjük a mozgását, így mindig biztonságban tudhatjuk.

3. Ha van ülőhelyünk, akkor fektessük be a székünk alá kedvencünket!

Ez elsősorban azért fontos, hogy ne essenek át rajta. A kutya annál jobban érzi magát, minél nyugodtabb és biztonságosabb helye van. Így mindannyian sokkal könnyebben tudjuk átvészelni az utazást. Elég kellemetlen eset, ha a kutyánk például lefekszik a villamos közepén, semmilyen utasításra nem hajlandó arrébb menni, és mindenkinek kerülgetnie kell. Mindenképp meg kell tanítanunk a kutyánkat a fegyelmezett közlekedésre. Ez nem csak a mi érdekünk, hanem utastársaink biztonságát is veszélyeztetjük egy fegyelmezetlen, szófogadatlan kutyával.

4. Ha kicsi, vegyük az ölbe!

Kis kutyák esetén az a legegyszerűbb, ha ölbe vesszük az ebünket, amennyiben van ülőhelyünk. Ha csak állóhelyet kapunk, sokszor akkor is könnyebb felvenni, mivel így nem kell folyamatosan azon aggódnunk, hogy valaki rálép.

5. Idegenek

Célszerű a kutyánkat nem odaengedni utastársainkhoz, még ha a legbarátságosabb ebről is van szó. Vannak, akik „csak” félnek a kutyáktól, sokan pedig egyáltalán nem szeretik őket. Emiatt utazás közben nagyon könnyű konfliktushelyzetbe kerülni. Ha valaki odajön hozzánk, és megkérdezi, hogy megsimogathatja-e az állatot, akkor azt természetesen megengedhetjük neki, de azt semmiképp ne hagyjuk, hogy a kedvencünk minden ok nélkül, odamenjen valakihez.

6. Valaki mindig rád mosolyog

Ha kutyával utazunk, mindig vannak olyanok, akik ránk mosolyognak. Számomra a legnagyobb meglepetés az volt, hogy még a BKK ellenőrök többsége is nagy mosolygással fogadta a kutyámat. A szerelvényeken is mindig utazik minimum egy ember, aki félig hangosan megjegyezi, hogy milyen cuki, aranyos. Nagyon gyakori, hogy odaülnek mellénk, és mesélni kezdenek a saját kutyusukról. Ezek izgalmas történetek is lehetnek. Kutyával és gyerekkel megnyílnak az emberek, jól lehet ismerkedni is.

 

Sok hasznos információt találhattok a vonaton történő utazásról ebben a cikkben, a kutya szállításáról pedig itt.

Címkék:

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrzőkód *

Töltés...