_KCS0434

Kell egy jó kép?

2015. 01. 04.    --

Gyakran elég nehéz jó képet csinálni a kedvenceinkről. Folyton mozognak, nem néznek a kamerába, ráadásul a vaku miatt zölden világít a szemük. Persze, a barátok és családtagok sokszor kérik, hogy küldjünk egy jó fotót a kutyáról, hogy másoknak is dicsekedhessenek, milyen cuki, nem beszélve a közösségi oldalakat elárasztó kutyás képekről. A fotó elkészültét aztán hosszadalmas magyarázkodás követi: a kutya nem is úgy néz ki, mint a képen, hanem sokkal jobban, de izgága, folyton mozog, nem lehetett élesíteni, egyébként is rosszak voltak a fények, stb. stb. A legtöbb valóban jó kutyafotó véletlenül születik. Pár dologra azért érdemes odafigyelni, így talán nagyobb az esélye, hogy szándékosan is jó képeket készítsünk.

1. Tanítsuk meg a kutyának az ül és a marad parancsokat. Így legalább nem fog felállni és elmenni, amikor épp a karácsonyfával kéne pózolnia.

2. Érjük el, hogy a fényképezőgépbe nézzen. Csettintsünk a kezünkkel, szólítsuk a nevén, integessünk neki, adjunk ki fura hangokat, amilyeneket nem szoktunk, vagy maradhatunk a jól bevált módszernél is: tartsunk kezünkben egy finom falatot.

3. Világosban, természetes fényben fotózzunk. Nem kell vakut használnunk, nem lesznek világító szemek.

4. Ne fárasszuk le maximálisan. Ha több képet is szeretnénk készíteni, az hosszú távú folyamat, ami elég fárasztó a kutyának. Minél fáradtabb, annál kevésbé fog ránk figyelni, és annál nehezebben tud a feladatra koncentrálni. A fotózás közben célszerű szünetet tartani, és játszani kicsit kedvencünkkel.

Fotó: Kiss Csanád

Címkék:

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrzőkód *

Töltés...