dog

Nagyon fontos szem előtt tartanunk, hogy a kutyabarát hely nem azt jelenti, hogy ott minden viselkedést eltűrnek kedvenceinktől.

A sűrűn látogatott kávézókban, sörözőkben, vendéglőkben gyakran előfordul, hogy a kutyusunk egy idő után annyira magáénak érzi a terepet, hogy ösztönösen elkezdi védeni. Ez a viselkedésforma ugyanúgy irányulhat emberekre és más kutyákra is. Nagyon fontos, hogy ezt idejében észrevegyük, és szabályozzuk!

Mi is történik pontosan? Ebünk minden egyes beérkező vendéget hangos ugatással jelez, ha nincs pórázon, esetleg el is indul felé. Kutyák érkezésénél még dominánsabban viselkedik: mindent megtesz annak érdekében, hogy erőteljesen jelezze fajtársa felé, hogy ez az ő területe.

Mi a teendőnk? Mindenképp tartsuk magunk mellett a kedvencünket, és tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy befejezze az ugatást.
A gyakran látogatott törzshelyünkön, míg a kávénkat iszogatjuk, célszerű a kutyánkat pórázon tartani. Így elkerülhetjük az olyan helyzeteket, hogy másokat zavarjon a viselkedésével.

 

Címkék:

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrzőkód *

Töltés...