14689920675_4043b85ded_o

Lakásból kertbe

2015. 01. 18.    --

Télen is sok olyan gazdi van, aki hétvégére vagy az ünnepekre városi lakásából leköltözik kertes nyaralójába. Az emberek többsége teljesen biztos benne, hogy ez a kutyának is rendkívül jó lesz, mivel egész nap szaladgálhat a kertben, és nem kell végre a lakásban unatkoznia.
Sajnos azonban, nagyon gyakori a hideg időszakban, hogy kedvencünk megfázik az egész napos szabadban léttől.

Pár tanács, hogy ezt elkerüljük:

1. Fő a fokozatosság!

Egyik napról a másikra ne rakjuk ki négylábú barátunkat a kertbe, ha a lakás meleg hőmérsékletéhez van szokva. Fokozatosan szoktassuk hozzá a hideghez, rövid szőrű kutyák esetén érdemes kabátot is adnunk rájuk. Éjjelre semmiképpen se hagyjuk kint a kutyát!

2. Szabad bejárás

Biztosítsunk neki szabad bejárást a meleg házba, hogy ha már fázik, bármikor be tudjon jönni. A kutyaház, még ha szigetelt is, össze nem hasonlítható a lakás hőmérsékletével. Ez azért is nagyon fontos, mert a kutyák többsége attól fázik meg, hogy sokáig fekszik a hideg földön.

3. Mozgás

Mozgás közben kedvencünk kevésbé fázik, hasonlóan hozzánk. Nagy futkározások, játékok közepette kevesebb az esélye, hogy beteg lesz. Érdemes megfigyelnünk, kutyánk mit csinál a kertben, ha egyedül van ott.

Fotó: Valter Viktor

 

 

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrzőkód *

Töltés...