slide 30

Veszettség elleni oltás

2015. 01. 25.    --

Bár a gazdiknak nem jelent semmilyen többlet tennivalót, azért érdemes tudni róla:

2014. december 17-től új, fontos változás lépett életbe a veszettség elleni oltással kapcsolatban.

Az oltást végző állatorvos köteles az eb veszettség elleni védőoltásának beadását követő 8 napon belül az oltás időpontját, a felhasznált oltóanyag nevét, gyártási számát, az oltást végző állatorvos nevét, kamarai bélyegzője számát az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (a továbbiakban: Ávt.) 42/A. § (1) bekezdése szerinti országos elektronikus adatbázisban rögzíteni.

Ez az adatbázis a PetVetData, amelyről már írtunk.

Érdemes ellenőrizni, hogy szerepel-e kedvencünk a nyilvántartásban. Amennyiben nem, sürgősen fel kel keresni az állatorvost, mivel az eb adatait ő tudja regisztrálni. Az oltással kapcsolatban is érdemes egyeztetni állatorvosunkkal. Az érvényes oltási könyv nem elég, a kutya veszettség elleni oltásának mostantól az elektronikus rendszerben is szerepelnie kell!

Fotó: Kiss Csanád

Címkék: ,

3 hozzászólás

  • Kovács Brigitta szerint:

    Elmennek most már a jó fenébe!Ennyi hülyeséget bevezetni csak,,hogy minnél több pénzt le lehessen húzni az emberekről.Azt mikor vezetik be,hogy a veszettség elleni oltás ne csak egy évre szóljon?Lásd Ausztria…….

  • Judit Tulipant szerint:

    Es ezt a hatarokon is ellenorzik?????

  • Somogyi Erika szerint:

    Kedves Kovács Brigitta,
    Azt,hogy egy adott országban hány évente kell oltatni veszettség ellen a kutyákat,nem egészen a pénzről szól.Az adott országban megfigyelt veszettséggel való fertőzöttség dönti el.Ebzárlat elég gyakran van sajnos Magyarországon ebből kifolyólag.Ausztriába lényegesen kevsebb.Országonként változik és nem azért,hogy több pénzhez jussanak az illetékesek.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrzőkód *

Töltés...