kutya felhasznaloi

Az általunk beszerzett modellnek többek között rendszámtáblája, rotációs kapája, fényes védőborítása, szag- és látásérzékelői, valamint érzelemszint-jelzője van. Szerencsére a borítón egy kutya képét is elhelyezték, ami egyértelművé teszi, miről is lesz szó. Persze a szóhasználatból azt is rögtön sejthetjük, hogy ebünk alapos megismerésén kívül jól is fogunk szórakozni, amíg forgatjuk a könyvet.

A tartalomhoz lapozva láthatjuk, hogy a szerzők minden fontos kutyatartási kérdésre kitérnek a fajtabemutatástól, a családba való befogadáson (telepítés otthon), nevelési kérdéseken, szobatisztaságon (hulladékkibocsátási szabályzat), etetésen (üzemanyag szükséglet), ápoláson, betegségeken át egészen a kutyaélet végéig.

A tudnivalók ismertetését gazdag, letisztult és nagyon informatív illusztrációk kísérik. Noha a képek számítógépes grafikával készültek, mégis bájosak, kedvesek. Én egyáltalán nem éreztem őket merevnek vagy túl szögletesnek.

Ha kutyát szeretne a család, vagy egyszerűen csak kutyabolond a gyerek, ebből a könyvből mindent megtudhattok. A nagyobbak egyedül is forgathatják, de a képek segítségével akár mesélhetünk is belőle a kisebbeknek. Garantált, hogy nem fogunk elaludni közben! Még a tipegők is meg fogják érteni a képek alapján, milyen is egy igazi házi kedvenc. Nem csak aranyos, de etetni, itatni, gondozni kell, olykor pedig bepisil, ugat, beteg lesz, sőt haraphat is. A képeket nézegetve többek között megtaníthatod a gyerekeknek azt is, hogyan szabad egy ebhez nyúlni, mit tilos vele csinálni (pl. nyúzni, farkát meghúzni).

Vigyázat, könyvesboltban belenézve nehéz letenni, és nagy a veszélye, hogy időnként hangosan fogsz nevetni, ha beleolvasol!

Dr. D. Brunner és S. Stall: A kutya – felhasználói kézikönyv, kiadja a Grimm Kiadó.

Címkék:

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrzőkód *

Töltés...