Nini

Nini ivartalanítása

Hogy elszaladt az idő, csak most hoztuk haza a csöpp játékkutyát, most meg mindjárt 6 hónapos Nini! Mérete már egy kifejlett tacskóé, egyre jobban érdeklik mindenféle szagok, és a kanok is mintha forgolódnának körülötte. Atyaég, csak nem mindjárt tüzel? Pedig régen eldöntöttük, hogy ivartalaníttatjuk, mégpedig az első tüzelés előtt, mert így minimálisra csökken az emlődaganatok esélye. Volt már emlődaganatos kutyám, évekig kínlódott, hiába műttettük meg többször, mindig kiújult a betegség. Ezt nem akarom még egyszer! Ráadásul az ivartalanítás nem csak a tüzelés kényelmetlenségeitől ment meg, hanem megelőzi a petefészek- és méhdaganatokat, a gennyes méhgyulladást, a kellemetlen álvemhességet is. A menhelyek meg tele vannak szerencsétlen kis és nagy kutyákkal.

Ez mind nagyon szép, de valójában utálom az egészet, és legszívesebben a kanapé mögé bújva bömbölnék, mint egy óvodás, hogy: – Ne bántsátok a kiskutyámat! A műtét előtti éjjel alig alszom, aztán azt álmodom, hogy én vagyok Gabi és Gyuri, Marék Veronika rosszcsont ikrei, akik most nem Boribont, az elkóborolt mackót keresik, hanem Ninit, a szerencsétlen kutyakölyköt. – Nem láttad a kiskutyát, akinek felvágtuk a hasát? – kérdezzük a piros lufis kislányt. Mire ő megvetően: – Nem, jól tette, hogy elszökött tőletek!

Majdnem egy egész napra ott kell hagyni Ninit az állatorvosnál, de amikor érte megyünk, egész jól néz ki. Leszámítva a hatalmas tölcsért a fején. Hosszú orrú kutyáknak ekkora dukál, tudjuk meg, nem szabad, hogy nyalogatással elfertőzze a sebét. Otthon éjfélig csöndben fekszik, aztán elmúlik a gyógyszer hatása és keservesen sírni kezd. Szerencsére hoztunk neki fájdalomcsillapítót, de csak 1-2 órát van csendben tőle. Végül kitelepszem vele a kanapéra, így mindketten megnyugszunk és alszunk is pár órát.

Egyébként a gallér a fején rettenetes, szerintem fél tőle, lépni is alig mer. Hordja, de sétához, vagy ha az ölünkben van, levesszük. Így kibírható, ő is megszokja.

Az első 1-2 nap nehéz, szokjuk a gallért, azt hogy nem szaladgálhat, néhányszor be is pisil, aztán gyorsabban telnek a napok. Szépen beheged a seb, és két hét múlva már játszhat is a haverjaival. Hála a jó égnek túl vagyunk rajta!

 

Címkék: ,

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrzőkód *

Töltés...