lassiekutya1

Valószínűleg Lassie az a kutya, akit az egész világon mindenki ismer és szeret. Eric Knight Lassie hazatér című könyvét 1940-ben adták ki, és 1943-ban filmesítették meg. Azt talán már nem tudják olyan sokan, hogy a Lassie név kislányt jelent skót nyelven. A Lassie hazatér című filmben és a későbbi számos moziban azonban mindig egy kan skót juhászkutya, Pal, majd az ő fiai illetve unokái játszották a híres kutyalány szerepét. De miért is alakult ez így?

A film főszerepéért Pallal együtt 1500 skót juhászkutya versenyzett, és végül egy díjnyertes szuka kezdhette meg a forgatást. Palt külseje miatt nem találták alkalmasnak a szerepre; túl nagyok voltak a szemei, a homlokán fajtahibának számító folt volt, lapos volt a feje, ráadásul kan volt. Azért kaszkadőrkutyaként alkalmazták őt is.

Volt egy jelenet, amikor Lassie-nek át kellett úsznia egy megáradt folyót. Az őt játszó szuka azonban nem volt hajlandó belemenni a folyóba. Ekkor Pal kapott lehetőséget, és olyan csodálatosan teljesített, hogy inkább neki adták a szerepet és a már kész kockákat is újraforgatták vele.

A Lassie hazatér óriási siker lett és még 6 Lassie film követte. Pal 1940-től 1958-ig élt, és övé az egyik legnagyobb filmes karrier a kutyák között.

 

Címkék: , , ,

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrzőkód *

Töltés...