slide14

A kutyafül

Békés estéken előfordul, hogy a te kutyád akkor is feszülten fülel az utcán, amikor pedig már nem is lehetne nagyobb a csend? Máskor pedig percekkel a vendégek vagy a postás érkezése előtt izgatottan szimatol az ajtó körül? Talán különleges képességekkel rendelkezik, és előre látja a jövőt?

Igen, valóban különleges képességei vannak, például a csodálatos szaglása, amiről már korábban szó volt, és kivételes hallása. Szinte felfoghatatlan, hogy a kutyák mennyivel több hangot meghallanak, mint mi.

Míg az emberi hallás felső határa 20.000 Hz körül van (idősebb korban már csak 16.000 Hz körül), addig ez az érték kutyáknál 60.000 Hz is lehet. Ez pedig már bőven az ultrahangok tartománya! Ha van kedved, az állatkereskedésben vehetsz egy ultrahangsípot, és kipróbálhatod, hogy vajon a te kutyád reagál-e rá.

Úgyhogy legközelebb, ha a késő esti sétán Bizsu végre pisilt és kakilt is, de még mindig nem akar hazamenni, hanem magasra emelt fejjel hallgatózik, gondolj arra, nem téged akar bosszantani, hanem talán a legújabb denevérpletykákat hallgatja.

Fotó: Kiss Csanád

 

Címkék: , , ,

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrzőkód *

Töltés...