strand.kutya

Strandra kutyával? Igen!

2015. 05. 19.    --

Kutyameleg van? Irány a kutyastrand! Mert nem lehetetlen.

Tavaly nyáron nagy port kavart, és felkapott téma lett, hogy a kutyások hol strandolhatnak együtt kedvenceikkel, hivatalosan hol engedhetik őket a vízbe. Eddig saját környékükön keresetek olyan félreeső partszakaszt, ahol nem zavar senkit, ha a kutya ott úszik, vagy megrázza vizes bundáját.

Az EB OVO Egyesület már múlt évben foglalkozott ezzel a kérdéssel, és 2015-ben frissítette az adatokat, aktualizálta a magyarországi kutyastrandok térképét.

Bizonyára a legtöbb kutyatartó belefutott már abba a kérdésbe, hogy a nyári hőségben hol talál olyan vízpartot, ahol négylábú társával együtt élvezheti a strandolást. A kutyák általában szeretnek úszni, játszanak a vízben, ugyanúgy élvezik a csobbanást, mint gazdáik. Ám nem mindegy, hogy hova visszük fürdeni magunkkal a kutyát. Kevés helyen van kijelölt kutyaúsztató hely, sőt van, ahol kifejezetten tilos kutyát a vízbe vinni, mint például a Balaton part legtöbb részén. Viszont több vízparton is szabad kutyát fürdetni, sőt egyre több a kutyabarát camping is, amik külön kutyastrandnak kialakított partszakasszal rendelkeznek. Ezeket a magyarországi kutyabarát strandokat gyűjtötte össze az EB OVO Egyesület egy térképen. A felelősségteljes kutyatartók egyesülete 2014. tavaszán kezdett foglalkozni a kérdéssel, majd az előző éves tapasztalatok alapján idén tavasszal tovább bővítette a kutyabarát vízpartok térképét. Az országban a feltérképezett eb barát strandok száma közel harminc darab, tehát útikalauz a kezünkben, indulhatunk kedvencünkkel országszerte strandolni!

A térkép megtalálható az Egyesület facebook oldalán és a honlapján.

Címkék: , , , ,

2 hozzászólás

  • Glaser Bozsó szerint:

    Erdemes elolvasni a facebookon a terkep alatti kommenteket, ahol tobben jelzik, hogy a terkepen feltuntetett nehany hely a valosagban nem latogathato kutyaval:-(

    • kutyatar kutyatar szerint:

      Igen, az Egyesület facebook oldalán a térkép alatt számos helyreigazítás szerepel. Biztosan módosítják a térképet, ha az állítások helyesek.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrzőkód *

Töltés...