kutya.kutyatar

Ha kedvencünket nem kint a kertben tartjuk, hanem beengedjük a házba, esetleg lakásban élünk vele, érdemes odafigyelni, hogy milyen tisztítószereket használunk és hogyan.

A kutyák bármit képesek megenni a földről, őket egyáltalán nem zavarja a kosz. Az immunrendszerük általában elég erős, de ha tehetjük, kíméljük meg őket a kémiai vegyszerektől. Sokszor számukra a piszkos padló nem olyan veszélyes, mint egy frissen felmosott, tisztítószeres. Ezért felmosás után, hogy ne maradjon vegyszeres, tiszta vízzel többször is töröljük át a padlót.

Nagyon fontos, hogy hol tartjuk a takarító szereket. Ahogy mondani szokták: “gyermekek elől gondosan elzárva” tárolni – ez pontosan igaz a kutyákra is. Magasra tegyük, ahol biztosan nem férnek hozzá, és célszerű zárható szekrényben tartani őket.

Ha kedvencünk szeparációs stresszel küszködik (melyről ebben a cikkükben már írtunk), akkor könnyen előfordulhat, hogy épp a hozzáférhető mosószeres flakont kezdi el rágni, szétszedni.

Az öko tisztító– és mosószerek megoldást nyújthatnak problémáink egy részére. Fontos tudnivaló, hogy ezzel magunknak is és környezetünknek is jót teszünk. (A mosása során használt mosószereket nem lehet teljesen kimosni a ruhákból, így a textilben maradt anyagok egy része felszívódhat a bőrön keresztül és szervezetünkbe jut. A nagyon erős, maró hatású tisztítószerek belélegezve kisebb szédülést okozhatnak, vagy csíphetik a bőrünket.) Az öko tisztítószerek elég nagy százalékban természetesen lebomló anyagokból készülnek, így sokkal kevésbé veszélyesek emberre és állatokra nézve egyaránt.

Megelőzés, alaposság és öko tisztítószerek – a tiszta és egészséges otthonért!

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrzőkód *

Töltés...