MagyarKorneliaLali

Ki ugat a póráz végén

2015. 10. 30.    --

Interjú Magyar Kornéliával

A Mazel Tov hétfői kutyás rendezvényének résztvevője, a beszélgetés moderátora Magyar Kornélia politikai elemző, kutyaoktató és természetesen gazdi.

Kutyatár: A két szakmádra azért felkapja a fejét az ember.

Magyar Kornélia: Gyakorlatilag az egyetem elvégzése óta dolgozom, mint politikai elemző. A kutyázás csak később lett az életem része. Persze, mindig kedveltem a kutyákat, de ugyanazt gondoltam, mint sokan mások. Nagyon cuki, de csak a gond van vele, mindig sétáltatni kell, rengeteg a kötöttség. Szerettem a kutyákat, de nem volt bennem semmilyen szándék vagy akarat arra, hogy gazda legyek.

K.: Most pedig oktató és gazdi vagy. Hatalmas változás, ez hogyan történt?

M. K.: Néhány évvel ezelőtt megtapasztalhattam, hogy milyen az, amikor a családban kutya is van. Fantasztikus élmény volt. Addig nem tudtam, hogy ennyi örömmel, izgalommal jár egy eb. Akkor eldöntöttem, hogy én is így szeretnék élni. Így került hozzám Lali, a csibész whippet.

K.: Ezek szerint nagyon tudatosan lettél gazdi. De hogyan vezetett az út oda, hogy oktató lett belőled?

M. K.: Lalinál egy idő után kialakult a szeparációs szorongás. Ha egyedül maradt a lakásban, ki akarta rágni magát utánam, rombolt. Mindent elolvastam a neten, kerestem a megoldást, úgy éreztem, mindent kipróbáltam, de hiába. Addig nem gondoltam, hogy nekünk kutyaiskolába kellene járni, de ennél a problémánál éreztem, szakértőre van szükségünk.

K.: Segített a tanfolyam?

M. K.: Igen, rengeteget. Már az alapfok elvégzése után jelentősen javult a helyzet, a középfok végére pedig megoldottuk. Közben én magam is nagyon sokat tanultam, változtam. Új perspektívából néztem a kutyákra, a kutyázásra. Rádöbbentem, hogy mennyi, számomra még ismeretlen, izgalmas rétege van ennek az életformának. Szerettem volna minél többet megtudni, még jobban érteni és csinálni. Egyre fontosabb lett, egyre nagyobb teret kapott a mindennapjaimból. Így lettem eleinte megfigyelő, aztán szocalizációs oktató több Tükör iskolában.

K.: Ezek az új feladatok milyen egyéb változást hoztak az életedben?

M. K.: A kutyás életforma mindent megváltoztatott. Új ismeretségek, barátságok születtek, más szemmel nézem a világot. Hiszem, hogy egy kutyával teljes az élet.

Címkék: , , , , ,

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrzőkód *

Töltés...