Az álcázás mestere

2016. 06. 01.    --

Az evolúció gondoskodott arról, hogy a zsákmányállatok ne legyenek feltűnőek, viszont arról is, hogy a ragadozók így is észrevegyék őket, ezért is hülyeség az evolúciót megszemélyesíteni, mint ahogy én tettem az imént.

A kutya, és ne köntörfalazzunk: Bojtos kutya azonban nehezen besorolható a zsákmányállat/ragadozó kategóriák valamelyikébe, hiszen lelkileg ugyan zsákmány, mégis húst eszik, igaz, kizárólag megfelelően temperálva és felkockázva. De akkor is.

Szerencséjére kikerült a természetes szelekcióból és bekerült a nappaliba, azonban valahogy itt is működik az ösztönök vad folyama, a természet rettenetes ereje, nem beszélve az ősvalami és az IKEA-takaró viszonylatáról, ezért időről időre eltűnik. Mármint úgy tűnik el, hogy ott van, csak nem látszik.

A kutyások tudják, hogy a kutya elsősorban fekszik, tehát nem mozog, nem ugat, nem csóválja a farkát, hanem szundikál, mivel a kutyák szeretnek lustálkodni, nagyon helyesen. Amíg tehát a kutya mozog, ugat vagy csóválja a farkát, elég könnyű megtalálni, viszont amikor alszik, nem mindig megoldható a feladat, annak ellenére sem, hogy Bojtos a közelünkben szeret aludni, viszont néha zavarja a tevékenységünk, túl világos, túl hangos neki, és ilyenkor keres valami nyugodtabb helyet.

Ez a tény, valamint az, hogy ebünkbe valahogy beépült egy késleltető relé, minek hatására ugyan reagál a gyere ide! felszólításra, azonban ez a reakció mintegy 3-5 perccel követi a parancsot, tehát nincs semmi látványos hatása elhangzása pillanatában.

Gyere ide! – mondjuk határozottan, aztán várunk és nem történik semmi.

Az a legkínosabb, ha öt centire ül tőlünk, csak beleolvad az ágyneműbe, de jött már elő a szekrényből, a filodendron alól, illetve párszor kizártuk a körfolyosóra, mert annyira csöndben volt, hogy nem vettük észre, amikor kiment napozni.

Bojtos elméletileg fehér, de valójában szürkés vajszínű, attól függően, hogy koszos-e (szürke) vagy frissen mosott (vaj), de bármilyen alakot képes ölteni, így aztán nem okoz neki gondot, ha cipők között kell eltűnnie, vagy irattartóban.

Lefekvéskor fontos, hogy előttünk érkezzen, mert az ágya a mi ágyunk mögött van, és csak akkor tud rendesen bemászni, ha nem fekszünk le mindketten, mert ebben az esetben kiszorul és a másik ágyában alszik (nyolc ágya van a lakásban, csak mondom). Villany leolt, botorkálunk a háló felé, közben szólongatjuk és semmi. Enyhe zavar az erőben, aztán kiderül, hogy már régen lefeküdt a helyére. Vagy semmi és nem fekszik ott, várhatjuk, amíg előkerül. Még szerencse, hogy bárhol képes kényelmesen lefeküdni, mert Bojtos annyira lusta, hogy meghajlítja maga körül a teret. Kényelmesre.

Címkék: , ,

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrzőkód *

Töltés...