pizsiszurke

Először is hadd kezdjem ott, hogy a kutyám imád belefetrengeni mindenbe. Miután közel lakunk a Dunához, így gyakran talál partra vetett halat sétáink során… Hmmm… Hadd ne részletezzem, hogy milyen szaga van ilyenkor. Irány a kád, ez rendben is van, de nem egyszerű azt az átható döglött hal szagot eltávolítani. Többszöri mosást igényel. Ez viszont nem tesz jót a bőrének. Amúgy is érzékeny kissé a vegyi anyagokra, így úgy döntöttem, utánajárok, hogy házilag hogyan lehetne megoldani a sampon kérdését.

Az internet egy csoda, mert találtam egy receptet, ami bevált. Íme:

• adjunk egy pohár – mértékegységnek egy 2 dl-es műanyag poharat vettem – mosogatószert egy jól zárható, literes befőttes üvegbe (ajánlom a jó minőségű, vegyszer nélküli mosogatószert, pl. Frosch. Ez ugyanis nem olyan erős hatású, mint a többi mosogatószer, és nem is szárítja ki a kutya bőrét.)
• majd adjunk ehhez egy pohár almaecetet (az almaecet kevésbé durva, mint az ételecet, és segít megtisztítani a szennyeződésektől, sőt, még a nemkívánatos bolhákat is elriasztja)
• két pohár vízzel öntsük fel ezt a keveréket
• ezek után kb. 5-6 dkg glicerint adjunk a végeredményhez. Patikában és drogériákban kapható. (a glicerin a bőr nedvességtartalmát hivatott ez esetben megőrizni, helyreállítani)

És ezzel kész is a házi készítésű kutyasamponunk! Az egészet jól rázzuk össze, ezt természetesen minden használat előtt meg kell tenni mindig! Bár sokan azt mondják, hogy kétszer ajánlott megmosni a kutya szőrét, én mégis azt javaslom, hogy elég csak egyszer. Így biztosan nem szárítjuk ki kedvencünk bőrét. Ezzel a keverékkel pedig biztos a siker. Akármilyen nem kívánt matériába is dörgölőzött bele drága, jó, négylábú társunk.

 

Fotó: Kálló Péter

Címkék: ,

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrzőkód *

Töltés...