IMG_2689

1. Gyakran vidd ki a kutyádat! Egy kölyök maximum 1-2 órát bír ki pisilés nélkül. A legelején legjobb, ha óránként felkapod és kiviszed, így megérti majd, hogy a séta vécézést jelent.

Később már viselkedése alapján tudni fogod, mikor kell kivinni őt. Rögtön indulj vele, ha látod a jeleket!

A szoktatás során fontos, hogy folyamatosan vele légy! Ha magára hagyod egész nap, nehezebben fogja megérteni mi a teendő, ha ki kell mennie.

2. Minden nap ugyanabban az időben etesd a kölyköt! Ez segít a napirend kialakításában és te is látni fogod, hogy mikor szokott pisilni/kakilni. Minden etetés után vidd ki a kutyát és akkor is, ha sok vizet ivott egyszerre.

3. Mindig ugyanarra a helyre vidd pisilni/kakilni! Ez segít neki rájönni, mit is vársz tőle. Ha messze a legközelebbi park, megteszi egy kis füves rész is (ugye mindig van nálad zacskó, hogy felszedd a produktumot!?). A virágoknak nem jó a kutyapisi, inkább kerüljétek el a hobbikerteket!

4. Ha baleset történik bent, sose szidd meg a kutyát! Csak gyorsan takaríts fel, úgy hogy ne maradjon ott a szag, mert akkor azon a helyen máskor is késztetést érezhet kedvenced.

Folytatás következik!

Az eredeti cikket fordította és szerkesztette Ujvári Viktória.

 

Címkék:

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrzőkód *

Töltés...