Ti mit szoktak leginkább kedvelni, megosztani az Interneten?
Nem véletlenül kérdezem a Kutyatár.hu olvasóit. Esetleg kutyás fényképeket?

A Budaörsi Kutyabarátok Egyesülete nem készített ilyenfajta felméréseket. Egyszerűen csak tenni akar valamit, felhívni a budaörsi kutyás társadalom figyelmét egy problémára.

A Budaörsi Képviselő Testület 2015. 02. 25-én megszavazta, hogy ebeket csak pórázon lehet vezetni a város közterületein. Bár ez a szabályozás nem ritka jelenség – egyre több önkormányzat hozza meg ezt a rendeletet – a budaörsi lakóknak, főleg a lakótelepen élőknek, iszonyatosan nagy megkötés, mivel a lakótelepen nincs kutyafuttató. Budaörs 30 ezres lélekszámú város, megközelítőleg a családok fele kutyatulajdonos. Mégis egyetlen egy futtató létezik, a város keleti határában, a lakóteleptől több, mint 3 km-re. A rendelet pedig március 15-én lép életbe.

Emiatt a közelgő szigorítás miatt indított fotókampányt a Budaörsi Kutyabarátok Egyesülete, amivel szeretnék mindenkihez eljuttatni azoknak a kutyusoknak az arcát és vágyait, akik itt élnek a városban, és a rendelet átformálja a hétköznapjaikat. Ők nem a póráz ellen, hanem a kutyafuttatóért harcolnak, hogy az Önkormányzat ne lehetetlenítse el a felelős kutyatartás lehetőségét Budaörsön.

A kampányban részt vehet bármelyik budaörsi kutyus, vagy aki szolidaritást vállal az itt élő ebekkel. Az Egyesület két képet vár minden jelentkezőtől: egy kifejező „pofiközelit” a kutyusról, és egy olyat, amin szabadon játszik, labdázik, frízbizik (vagyis olyasmit csinál, ami március 15-től a lakótelepi kutyusok számára pénzbírsággal büntethető szabálysértésnek minősül majd).

A vállalkozó kedvű kutyusok képeit a budaorsikutyabaratok@gmail.com-ra várjuk és reménykedünk, hogy a számtalan kutyus megindító képe előrébb mozdítja a Budaörsi Önkormányzat lassan őrlő fogaskerekeit.

Fehér S. Zsuzsa, Budaörsi Kutyabarátok Egyesülete

Címkék: ,

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrzőkód *

Töltés...