Nagy sikerrel zárult a Vigyél Haza Alapítvány és a Hangya Közösség „Kutya-hideg kampánya” az árva kutyák segítése érdekében.

A Vigyél Haza Alapítvány és a Hangya Közösség közös kampányával 532 kutyának nyújtott biztos menedéket a hideg elől.

Ezen a télen 25 menhely és állatvédő szervezet kért segítséget a gondozásukban lévő, több ezer kutya biztonságos elhelyezése érdekében, hogy még a kemény hideg beállta előtt kutyaházak biztosításával óvhassák meg az otthontalan állatokat.

Az elmúlt hónapokban a jó ügy érdekében, a szervezők segítségével megmozdult a civil társadalom, és a gazdasági élet több szereplője is fontosnak tartotta támogatni a jó célt: a fedél nélküli, árva állatok megmentését.

Az akcióról számokban:

• 530 kutyának sikerült biztonságos, meleg otthont biztosítani
• 320 önkéntes segítette a gyűjtést, a kutyaházak készítését, szállítását, felújítását
• 300 támogató vett részt a novemberi jótékonysági koncerten
• 370 pénzadomány folyt be, összesen 3,5 millió Ft értékben
• 260 kutyaházhoz biztosítottak anyagot, vásároltak, vagy támogatták megvásárlását
• 60 kutyaházat a felhívásra közvetlenül adományoztak a menhelyeknek.
• 210 kutyaház felajánlás érkezett magánszemélyektől
• 15 vállalkozás segítette a munkát
• 90-en ajánlottak fel meleg holmikat, gyógyszereket, egyéb használható tárgyakat
• 8000 kilométert tettek meg az országban önkéntes szállítóinkkal

A sikeres kampányt több tízezer ember kísérte figyelemmel a közösségi oldalakon és a sajtóban.

– Már a kezdetektől széleskörű összefogásra számítottunk, – nyilatkozta Óvári András, a Vigyél Haza Alapítvány alapítója – hiszen a leginkább kiszolgáltatottaknak, a magukról gondoskodni nem képes állatoknak nyújtott segítségünk, társadalmi felelősségvállalásunkat, összetartásunkat, emberségünket jelképezi, így példát mutat a következő generáció számára is.
– Nagyszerű érzés volt látni, hogy kis munkahelyi közösségek, baráti társaságok fognak össze az önzetlen segítés érdekében. – mondta Wieden Kriszta, a Hangya Közösség vezetője. – Felhívásunkra helyben is megindult a segítség: olyanok adtak támogatást a kis menhelyeknek, akik korábban szinte nem is tudtak a környezetükben dolgozó civilek gondjairól.

 A szervezők köszönetet mondanak minden önkéntesnek, magánszemélynek, civil szervezetnek és vállalkozásnak, akik munkájukat sikerre segítették!
Bár a kutya-hideg akció lezárult, a továbbiakban is mód van a rászoruló menhelyeknek közvetlenül is segíteni. Az akcióban rész vett, segítségre szoruló alapítványok felsorolása itt található.

Címkék: , ,

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrzőkód *

Töltés...