Mellékvese

2015. 03. 19.    --

A brazil ufómészárlás sötét napjaiban a kutyák csak mellékszerepet játszottak, ott tébláboltak a faluban és falu szélén, de az őserdőbe nem merészkedtek be, márpedig az áldozatokat mélyen a dzsungelben találták meg február 17-ének meleg és párás reggelén. Egy akna bejáratánál feküdtek, összeégve és megcsonkítva, talán lemerészkedtek a harminc méteres mélységbe, hátha találnak valami használhatót, de az is előfordulhat, hogy csak ott érte őket az este, és ott találkoztak valamivel, ami megölte őket.

A brazil hatóságok nem tulajdonítottak túl nagy jelentőséget az ügynek, 1976-ot írtunk, nem ez volt Dél-Amerika legfurcsább esete akkoriban, és gyanítom, azóta sem, úgyhogy elmentek, megnézték, gondolkodtak, majd lezárták az ügyet. A testeket eltemették, a közeli faluban élő parasztok, félvérek és indiánok nem különösebben izgatták magukat. Szerencsére készült pár fotó a környékről és az áldozatokról.

Amikor néhány hónap múlva a városi újságírók kiszúrták a különös körülményeket, elindultak a hegyekbe, és megpróbáltak tanukat keresni. Szerencsére elég látványos kísérőjelenségeket tapasztaltak a helyiek a gyilkosságok éjszakáján: fényeket és földrengésre utaló hangokat, bár a műszerek sehol sem jeleztek szeizmológiai tevékenységet. A régen bezárt bánya fölött, aminek egyik bejáratánál találták meg a testeket, ragyogó fények jelentek meg azon az éjszakán és panaszosan vonyított a hegy. Nem volt tűz, az áldozatok arca és keze mégis megégett, egyiküknek a mája és a szíve, másikuknak minden belső szerve hiányzott és az egyik szemgolyója.

Egy teherautó platóján zötykölődve…

– Ha nem figyelsz, nem olvasom tovább. Bojtos kifelé bámult az ablakon, és állandóan belealudt a történetbe. A tavasz megint bebizonyította, hogy a természetet legyőzni sokkal nagyobb feladat, mint azt képzeltük volna, mert könnyű meddőhányókkal teleszórni Borsod-Abaúj-Zemplén megyét, de holmi ivartalanítással, azaz a herezacskók eltávolításával sem lehet kiküszöbölni a tavaszt. A mellékvesekéreg idén is elegendő hormont termelt, hogy az eb lelkesen közelítsen minden fajtájú, állagú és nemű kutya felé, teljesen függetlenül azok párzásra való hajlandóságától.

A felolvasás sem érdekelte, de még a Clown című Eli Roth-horror sem kötötte le, pedig abban egy vidám családapa bohócdémonná változik egy elátkozott ruhától, és a film nagy részében gyermekeket eszik. Nyersen. Ráadásul a család kutyája is démonná változik, mert megeszi a bohócapa letépett orrát. De ez sem hozta Bojtost lázba, úgyhogy inkább negyedszer is lementünk sétálni.

Meg kell jegyeznem, hogy Bojtos az ivartalanítás előtt sem volt a helyzet magaslatán, mert egy ízben, amikor sikerült átkaparnia magát a szomszédban tüzelő óriás schnauzerhez, reggelig igyekezett, de még csak a megfelelő irányt sem sikerült eltalálnia, nemhogy a jelentős magasságkülönbséget leküzdenie. Határozottan vicces volt, de biztosítottuk róla, hogy nem rajta, hanem vele nevetünk, ami csak részben volt igaz, de remélhetőleg elhitte.

Címkék: ,

1 hozzászólás

  • Baliczkiné Téri Piroska szerint:

    Ismeretségi körömben tudomásom van olyan esetről, amikor egy tacskó szuka a lépcső tetejére állt, hogy a Szultán nevű vérmes német juhász kan szerelme beteljesedhessék. A nász sikerült, két hónap múlva kicsi rajzos hosszúszőrű rövidlábú kutyácskák rajcsúroztak az erre a célra berendezett ládában, és a büszke szülők boldogan nézegették a randa kis virsliket…..

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrzőkód *

Töltés...