husvet.kutya

Ne. Illetve de. Kutyája válogatja.

Bojtos például tökéletesen érezné magát egy kifutón, a vakuk villognának, ő pedig valami viselhetetlen, de csillogó, méregdrága ruhában majomkodna és rettenetesen jól érezné magát. Amikor nemrégiben megláttam a kutyáknak készített motoros- és napszemüvegek hirdetését, tisztában voltam vele, hogy nekünk találták ki az egészet, bár nincs motorom, de tudom, hogy a kutya imádná.

Ugyanez a helyzet minden új nyakörvvel, bolhanyakörvvel és kis biszbasszal, amit oltáskor adnak és színes, valamint zörög.

Konkrétan húsvéti nyúlnak még sohasem öltöztettük, de élvezné.

Azért vagyok ebben biztos, mert egy alkalommal, amikor nem tartózkodtam otthon, anyósom és feleségem készült a sétáltatásra, de éppen esett. Tél volt, hideg, de annyira azért nem, hogy a fagyhalál fenyegette volna az ebet, azonban ők úgy döntöttek, hogy esőkabátot adnak rá, viszont nem volt otthon ilyen ruhadarab, úgyhogy szabtak rá egyet nejlonzacskóból. A kutya állt és boldogan tűrte, amíg kialakult a forma, pedig nem volt rövid idő, az eredmény viszont tökéletes: egy hirdetőoszlopba ojtott szendvics, enyhe ceruzaelem beütéssel. Ha ezt röhejesnek tartják, akkor teljesen igazuk van, viszont a kutyákat nem érdeklik az olvasók, hanem csak és kizárólag a családtagok, illetve a közvetlen környezet, márpedig családom nőtagjai az egész procedúra alatt azt bizonygatták, hogy ő a legszebb kutya a világon, és még soha semmi sem állt olyan jól neki, mint a táplálékkiegészítőket reklámozó szatyorból szabott esőkabát.

Nagyon fontos tehát, hogy amennyiben úgy döntünk, húsvét alkalmából nyúlnak (karácsonykor majd rénszarvasnak, pünkösdkor szentléleknek és szilveszterkor hülyének) öltöztetjük szeretett ebünket, állandóan biztosítsuk arról, hogy nagyon jól néz ki. Ne röhögjünk! A kutya tudja, hogy rajta röhögünk, és gyűlölni fogja az adott ruhadarabot, kiegészítőt, egész életében emlékezni fog a pillanatra és többé nem adhatjuk rá, de még csak hasonlót sem.

Vannak persze alapból nem szívesen öltözködő kutyák, akiket hiába ajnározunk reggeltől estig, akkor sem hajlandók rózsaszínű plüssfüleket viselni, képzeljük csak el hasonló helyzetben a huskyt vagy a komondort.

Na jó, ne képzeljük el.

Természetesen akkor sem kell nyulat csinálnunk a kutyánkból, ha ennek örülne, mi például semmilyen körülmények között sem tennénk ezt, de mindazok számára, akik esetleg ilyesmin gondolkodnak, a fentiek megfontolását tanácsolom. Kezdjék valami egyszerűvel, sapkával vagy zakóval, aztán óvatosan térjenek rá a fülekre. Ha sikerült, feltétlenül küldjenek fotót!

 

Fotó: Pinterest

 

Címkék: , ,

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrzőkód *

Töltés...